Software percuma untuk pengajaran dan pembelajaran guru.

 Pandemik covid 19 telah merubah hidup kita, kehidupan semakin sukar, manusia tidak boleh bersosial seperti dahulu lagi. Sekolah terpaksa di tutup, dan di ganti dengan pembelajaran secara talian. Pelajar-pelajar terpaksa belajar secara online. Ibu bapa juga harus menyediakan peranti dan laptop untuk memudahkan pembelajaran anak mereka. 

Oleh yang demikian, guru-guru terpaksa melakukan pengajaran secara dalam talian dan perlu cekap dan kreatif dalam menguruskan pengajaran dan pembelajaran dalam talian, banyak aplikasi webinar@meeting yang di gunakan untuk mendidik anak bangsa, supaya mereka cemerlang dan tidak tersisih dari pelajaran.

Pada hari ini ewah2, nak menunjukkan satu software percuma yang amat berguna untuk semua lebih-lagi pendidik untuk  memaksimumkan pengajaran dan pembelajaran kepada pelajar dalam pasca covid pada ketika ini.

Umum kita ketahui bahawa, pembelajaran secara online kadang-kadang memerlukan pendidik untuk menggunakan media video untuk memberi pemahaman kepada pelajar mereka. Tahukan anda, ada pelbagai software di luar sana yang membenarkan guru untuk  merakam screen dan mengedit video untuk pembelajaran pelajar.

Software ini kebanyakannya berbayar, tapi yang satu ini adalah percuma. Semua orang boleh menggunakannya untuk memberi pemahaman yang lebih mendapat kepada pelajar-pelajar.


di bawah ini merupakan rakaman contoh dari admin ewah2.com, para pendidik boleh menggunakan software ini untuk lebih memberikan kefahaman kepada pelajar.

software ini amat berguna untuk memberikan panduan dan tutorial kepada pelajar dan ibu bapa, untuk memberikan kefahaman melalui sesuatu perkara.  Untuk mendownload software ini, boleh layari 


Catat Ulasan

0 Ulasan